0546 786883 info@invented.nl

Wat als je geen angsten meer zou hebben?

”We doen vaak meer moeite om pijn te vermijden dan dat we moeite doen om geluk te ervaren”.
Deze quote stond onlangs in ons blog, een mooie quote om eens dieper op in te gaan.

Wat wordt bedoeld met moeite doen om pijn te vermijden en waarom doen we het?
(Bijna) niemand houdt van pijn, met bovengenoemde doelen we specifiek op geestelijke ‘pijn’. Nu klinkt ‘pijn’ wellicht wat zwaar maar zo kan het soms wel degelijk aanvoelen. Bij het nemen van bepaalde beslissingen of het juist doen of laten van bepaalde zaken, laten veel mensen zich regelmatig leiden door angst in plaats van te gaan voor het geluk. Zowel zakelijk als persoonlijk is angst vaak een grote dooddoener; een tegenhouder van groei, plezier en succes.
Het komt er op neer dat we situaties of acties vermijden omdat we bang zijn, oftewel de angst hebben, dat er pijn van komt. En dat is nu precies het probleem, ‘angst’. In het oosten kennen ze de uitspraak ‘’Vaak ben je te bang’’… en het klopt ook nog. Want wat belemmert ons vaak om écht geluk te kunnen ervaren? Juist; angst!!

 

Hoe angst ons belemmert

Een aantal voorbeelden hoe angst ons belemmert; misschien wil je een mooie wereldreis maken, maar maak je je zorgen om je baan en inkomen? Je zou misschien wel veel leuker of ander werk willen doen, maar je hebt ‘zekerheid’ van inkomen.
Of je wilt mooie stappen maken met je bedrijf maar dit kost je investering en daar komt hij weer; je hebt de ‘angst’ dat het mogelijk niet lukt. Kortom, het is de angst die ons vaak belemmert om het geluk te kunnen ervaren en we doen maar enorm ons best om deze angst/pijn te vermijden.

 

Wat als je geen angsten meer zou hebben?

Maar wat zou er nu gebeuren als je deze angst niet zou hebben en je zou meer bezig zijn met het ervaren van geluk…
Dat je wél een mooie reis maakt, voor de baan gaat die je wenst of die investering doet voor meer succes…
Dit zijn wellicht grote stappen maar bedenk eens voor jezelf hoe vaak het juist in de kleine dingen van het dagelijkse leven zit. Stel dat je daar eens zou beginnen en jezelf eens wat vaker in bepaalde situaties afvraagt; ben ik nu bezig pijn te vermijden of geluk te ervaren… en kies voor het laatste! …Ik kan je garanderen dat je leven een stuk leuker gaat worden!

De kunst is wel om over deze angst heen te kunnen stappen.
Maar wat is angst? Angst is niets anders dan een eng verhaal dat we onszelf vertellen en waarvan we bang zijn dat dit uitkomt. Een kleine tip die ik je graag geef; “Change your story, change your life”.

Wil jij weten hoe je hier nog meer stappen in kunt maken? Hoe jij je dagelijkse leven positief kunt invullen en prettiger maken door meer moeite te doen om geluk te ervaren voor jou of je organisatie?
Neem dan gerust contact met ons op!