0546 786883 info@invented.nl

Geen voldoening?

Geen of te weinig voldoening is meestal de reden van geen zin om naar je werk te gaan. Voldoening is een recht en geen privilege! Ieder van ons heeft het recht om voldoening te putten uit het werk dat hij doet, om ‘s ochtends gemotiveerd naar zijn werk te gaan, en om naar huis terug te keren met het gevoel dat hij heeft bijgedragen aan iets wat groter is dan hijzelf.

 

Niet tevreden

Helaas zijn er veel mensen die niet tevreden zijn met hun werk en iedere dag weer met lood in hun schoenen de auto instappen. De meeste Nederlanders werken 4 dagen of meer per week. Wanneer je zoveel tijd aan werk besteedt is het erg belangrijk dat je je werk met plezier doet en hier voldoening uithaalt.

Natuurlijk is werken iets dat we moeten doen, omdat de rekeningen betaald moeten worden maar toch kan je iets doen aan dit gevoel. Hieronder vind je een aantal praktische tips die je kunt gebruiken om jouw werk leuker te maken.

 

Krijg weer voldoening

 

  1. Zorg dat je een concreet doel hebt voor de dag. Als je weet wat je te doen staat dan heb je vaak meer zin in je werkdag dan wanneer je gewoon naar je werk gaat en het werk over je heen laat komen. Dus maakt een to-do lijstje voor jezelf.
  2. Reflecteer het ‘waarom’. Soms vergeten we waarom we onze baan in eerste instantie zo graag wilden. Wanneer je hierop reflecteert, besef je je misschien weer waarom je je baan eens zo leuk vond. Reflecteer wat jij voor toegevoegde waarde voor het bedrijf bent, wat je al geleerd hebt en wat je nog wilt leren.
  3. Daag jezelf uit. Zelfs als je je werk dodelijk saai vindt zijn er manieren om jezelf uit te dagen. Probeer je werk bijvoorbeeld binnen een bepaalde tijd af te ronden, probeer de kwaliteit omhoog te brengen of daag jezelf uit om meer gedaan te krijgen dan normaal.
  4. Gebruik je werk als een persoonlijke ontwikkeling playground. Terwijl je nieuwe dingen leert over hoe je het leven anders kunt benaderen, kun je je werk gebruiken als testomgeving , dus oefen je sociale vaardigheden op collega’s en kom buiten je comfort-zone door een spannend gesprek aan te gaan met je leidinggevende. Begin met het oefenen van je acceptatie-skills op beleid waar je het niet mee eens bent en train je liefdevolle kant door proberen liefde te voelen voor die collega die je wel kunt wurgen. De werkplek is ineens ontzettend interessant!
  5. Praat met je baas of manager. Leg eens uit dat je graag wat meer uitdaging zou hebben in je werk. Leg ook uit welke aspecten van het werk je erg leuk vindt en waar je graag meer van zou willen doen. Leg ook uit van welke aspecten je minder zou willen ervaren. Er zijn niet altijd mogelijkheden om je werkzaamheden aan te passen, maar vaak wel.
  6. Neem op tijd een pauze. Een grote oorzaak van het feit dat we onze baan na een tijdje minder leuk vinden, is omdat we het te druk hebben. Door op tijd een pauze te nemen, gun je je hersenen even de tijd om te relativeren en even uit het werk te stappen. Vervolgens kun je er dan weer met een frisse blik tegenaan. Je zult merken dat je je dag zo veel gemakkelijker doorkomt.

Door de hierboven genoemde punten toe te passen zal het volgende niet snel meer voorkomen; “Geen zin om naar je werk te gaan”

Wil je graag meer leren hierover? bekijk dan onze online training waarbij we jou helpen en we verder de diepte ingaan over dit onderwerp.

 

Gegevens:

Molendijk Noord 82 D1, 7461 JE Rijssen

Al onze masterclasses:

Online Masterclass

Masterclass in-company of personal

Lezing time management