0546 786883 info@invented.nl

De afgelopen jaren heb ik met Invented aardig wat gedaan. Elke dag waren we bezig om, door middel van trainen, onze bijdrage te leveren. Deze bijdrage werd door klanten altijd dankbaar ontvangen en de organisatie groeide letterlijk en figuurlijk.

 

Maar eerlijk is eerlijk, ondanks dat de organisatie succesvoller begon te worden werd mijn passie minder. Ik ging opkijken tegen het trainen. Mijn agenda vulde zich meer, er stroomden meer aanvragen binnen maar mijn plezier ging achteruit. Hoe kon dit nou… Dit is toch wat ik wilde? Die vraag heb ik mezelf meerdere keren gesteld.

 

Terug naar de basis… Waarom ben ik Invented gestart?

 

Toen ik nog in loondienst was geloofde ik mensen te kunnen helpen door op een praktische wijze te laten zien hoe het resultaat veel makkelijker kon worden behaald dan de manier waarop ze het momenteel deden. Maar dat niet alleen. Ik had namelijk net een zoon gekregen. Het mooiste geschenk dat ik ooit heb mogen ontvangen en daar wilde ik zoveel mogelijk van kunnen genieten. Laat toevallig volgens het boek ‘The Top Five Regrets of the Dying’ op nummer twee staan dat mensen het meeste spijt hebben van het feit te veel te hebben gewerkt en meer tijd hadden willen besteden aan zaken die hen kostbaar zijn… Ik besloot mijn baan op te zeggen en startte mijn eigen onderneming. Waarom? Om mensen en organisaties te veranderen in de werk en denkwijze zodat er meer vrijheid zou ontstaan om tijd te besteden aan zaken die kostbaar zijn. Destijds kon ik dit nog niet in woorden uitdrukken. Invented startte met het geven van trainingen om de werkwijze te veranderen. Veel mensen werden geïnspireerd door o.a. de realiteit van lege mailboxen, meer overzicht, controle etc. maar toch kreeg ik niet de voldoening die ik wilde. Hoe kon dat nou? Door terug te denken aan de reden waarom ik begon met Invented werd het mij duidelijk. Ik was aan het trainen bij organisaties, maar met alleen trainingen behaalde ik niet mijn uiteindelijke doel. Het doel waarom ik begonnen was met Invented. Het voelde als pleisters plakken, maar de werkelijke wond bleef. Bijzonder, want de klanten waren wel erg tevreden en het aantal aanvragen steeg. Terug naar het tekenbord dus. Is onze huidige aanpak wel de volledige oplossing, vroeg ik me af? Zijn trainingen überhaupt de oplossing? Nee, niet op de manier hoe het bij en door veel organisaties wordt ingezet. Trainingen zijn een middel dat je kunt inzetten ter ondersteuning van de oplossing en het doel. Maar indien niet juist ingezet heeft het slechts toegevoegde waarde op de korte termijn of helemaal niet. Maar had ik dan wel de oplossing om ons doel te bereiken? In de afgelopen jaren hebben we enorm veel inzichten gekregen, waardoor we nu kunnen zeggen dat we een oplossing hebben om het doel te bereiken. Geen pleisters plakken maar een essentiële basis voor ieder mens en elke organisatie in werkend Nederland.

 

Een ondernemer die voor zichzelf start, doorloopt een aantal fases. Fase 1 is ‘je focust je op je resultaat’, Fase 2 is ‘je gaat het behalen’ en Fase 3 is ‘je wilt het behouden’. De afgelopen jaren lag onze focus met name op Fase 2; door slimmer werken sneller resultaat behalen. Maar zonder Fase 1 (wat wil je behalen en waar ligt onze focus op?) heb je niets aan Fase 2 en zonder Fase 3 niets aan de andere twee. Deze fasen zijn essentieel voor elke organisatie of ze nu startent zijn of niet. We zagen dat medewerkers het prettig vonden meer rust, overzicht, controle etc. te hebben maar dat er veel meer uit te halen viel. Ja, we hebben onze bijdrage geleverd maar ook inzichtelijk gekregen dat we meer kunnen bijdragen dan we al deden. Ons oorspronkelijke bestaan werkelijk nastreven! Niet zomaar ergens beginnen door je slechts op een onderdeel te richten maar organisaties helpen deze essentiële basis van de drie fasen te doorlopen. Op een concrete manier verandering in de werk en denkwijze aanbrengen zodat er meer vrijheid ontstaat om tijd te besteden aan kostbare zaken.

 

Een maatschappij waarin mensen de vrijheid hebben om meer tijd te besteden aan zaken die voor hen kostbaar zijn. De wereld verandert in een razendsnel tempo door alle digitalisatie en technologie. We leven in een tijdperk waarin we overspoeld worden door informatie die via deze technologie op ons af komt. Voor veel mensen een dagelijkse taak en uitdaging om de controle te behouden over al deze informatie en prikkels. Gevolg doordat we enorm druk zijn met het verwerken van de hoeveelheid informatie, hebben we te weinig focus op kostbare zaken. Om ruimte en tijd te creëren voor deze kostbare zaken moet er  verandering in de werk en denkwijze plaatsvinden. Vandaar onze slogan; “Change today, for a better tomorrow”.

 

Zoals eerder aangegeven hebben veel mensen spijt te weinig tijd te hebben besteed aan dat wat kostbaar is. Dit is de reden waarom Invented is opgericht. Voorkomen dat mensen daar spijt van gaan krijgen, maar zonder dat het ten koste gaat van het resultaat, sterker nog, we zullen het samen verbeteren en sneller gaan halen!

 

Gisteren was ik met mijn zoon naar de film ’Smallfoot’ en hoorden we deze mooie zin;

 

’’ Het gaat niet om het afbreken van oude gewoontes maar het vinden van nieuwe …‘’