0546 786883 info@invented.nl

Een effectievere manier om je gewenste uitkomst te bereiken.

Takenlijsten kunnen je het gevoel geven dat je productief bent zonder echt iets te bereiken. Wij zijn van mening dat je, in plaats van tijd steken in het maken van deze lange lijsten en je zorgen te maken over een takenlijst met die enorme berg aan acties, moet overgaan op een effectiever systeem voor tijdbeheer!
De beste manier om dit te doen, is door een Resultaatgericht Plansysteem (RPS) in je dagelijks leven te integreren. Er zijn een paar hoofdstappen die je vandaag kunt gebruiken om je doelen sneller te bereiken.

Ambitie – Waar wil ik naartoe?

In plaats van druk maken over al je taken, denk eens aan je ideeën, verbeteringen, doelen of motivatie. Dit gaat verder dan het maken van een takenlijst en hierdoor focus je je meer op de toekomst en je ambitie. Als je een stapje terug doet en naar het grotere geheel kijkt, krijg je veel meer voldoening. De uitkomst motiveert veel meer dan de taak zelf. Voorbeeld: Het verbeteren van de online marketing om meer klanten te generen via de website.

Strategie – Hoe weet ik of ik er ben?

De volgende stap is om duidelijk te krijgen of je de juiste richting uit gaat. Hoe weet je of je werkelijk werkt aan je ambitie. Dit is het meetbare gedeelte van je ambitie dat je in één of meerdere meetbare resultaten kunt uitwerken.
Bijvoorbeeld op basis van verbeteren marketing:
1: Adwords campagne draaiende per 01 juli 2019.
2: 2000 volgers via Facebook
3: Vindbaar op de eerste pagina van google, einde kwartaal 3.

Realisatie

Dit is het moment om het concreet te maken. Uitvoering is het allerbelangrijkste. Bepaal wat er specifiek moet worden gedaan en wanneer. Organiseer deze werkzaamheden en houd je aan je plan, wat er ook gebeurt. Elimineer zoveel mogelijk afleidingen uit je dagelijks gang van zaken en leer hoe je overtollige ruis kunt blokkeren die je vooruitgang niet ten goede komt. Afleiding kan de moeilijkste stap zijn om naar een doel toe te werken, maar als je eenmaal weet hoe je het op de juiste manier moet doen, heb je elke dag het gevoel dat je weer iets hebt bereikt.

Zodra je RPS is ingevoerd kun je bekijken of er acties zijn die een toegevoegde waarde hebben in je ambitie.

Vieren

Als je eenmaal hebt geleerd hoe je de tijd beter kunt beheren en je doelen kunt bereiken, is het tijd om je resultaten te vieren. Behalve dat je weet hoe je je doelen in kaart moet brengen en ijverig kunt werken om deze te bereiken, is het cruciaal om de tijd te nemen om je prestaties te vieren. Als je eenmaal een belangrijke mijlpaal hebt bereikt, trakteer jezelf dan. Successen moet je vieren! Dit kan door een lekkere maaltijd, de tijd nemen om wat leuks te doen en laten we de vrijmibo zeker niet vergeten 😉 Degenen die slagen en tevreden zijn met hun leven, zitten niet stil bij het maken van takenlijsten – ze maken een uitvoerbaar Resultaatgericht Plansysteem. Wanneer je weet waar je naartoe wilt, hoe je er komt en wat je moet doen om het te realiseren, word je een meester in time management en krijg je je eigen succes onder controle.

Gegevens:

Molendijk Noord 82 D1, 7461 JE Rijssen

Al onze masterclasses:

Online Masterclass

Masterclass in-company of personal

Lezing time management