0546 786883 info@invented.nl

Investeren of kopen?

Er wordt in Nederland behoorlijk geïnvesteerd in opleiding en ontwikkeling, hetgeen erg belangrijk is aangezien het bijdraagt aan de resultaten die we willen behalen. Maar de vraag is; investeren of kopen we iets? Het blijkt dat in veel gevallen trainingen/opleidingen na een periode niet veel of te weinig blijvend effect hebben op de medewerkers.
Als ik organisaties vraag wat het resultaat is geweest van een training die ze gevolgd hebben, dan hoor ik helaas vaak ”dat ze er wel wat tips aan overgehouden hebben”. Wanneer we dan vragen hoeveel het heeft opgeleverd is dit vaak onduidelijk en blijft de vraag; is dit een investering geweest of hebben we zomaar iets gekocht?

Investeren

Stel je nu eens voor dat je een auto zou kopen en dat na 3 tot 6 maanden de motor ‘uit het niets zou verdwijnen’.
Je hebt een stuur, wielen, gas, rem, etc., …maar je komt uiteraard geen centimeter meer vooruit. Dit zouden we natuurlijk niet accepteren en we gaan terug naar de garage. Je investeert immers met het doel dat deze auto je van A naar B zal brengen.
Wanneer we het hebben over trainingen of opleidingen vind ik het bijzonder dat we dan wél vaak accepteren slechts een klein gedeelte van het programma te gebruiken. Dit kan natuurlijk werken ter inspiratie, maar voor veel organisaties is er een groter doel dan alleen inspireren. We trainen immers toch niet alleen om te trainen? Hoe komt het dan dat organisaties dit vaak accepteren? Wat mij opvalt zijn een aantal punten:

  • Geen helder doel van de training
  • Er is geen commitment vanuit de deelnemers
  • De werkomgeving is niet geschikt
  • Er is geen ondersteuning om het geleerde blijvend toe te passen

Daarom kiezen organisaties voor Invented. Wij willen namelijk graag wérkelijk bijdragen aan het resultaat dat we samen met jullie willen behalen en daarom willen we samen scherp in beeld krijgen wat het resultaat moet zijn. Voorkomen we belemmeringen zoals geen juiste commitment/werkomgeving en zorgen we dat we jullie persoonlijk blijven ondersteunen, zodat we gezamenlijk effectief het resultaat behalen en de motor blijft draaien!

Wil je graag meer weten over onze aanpak? Bel of mail dan gerust voor een kop koffie en we gaan samen bekijken hoe wij jullie resultaten werkelijk makkelijker behalen of verbeteren!

Tot snel!